Horsens_AllStars

Keyboardworkshop v/Kristian Fogh

Fredag

Gear: Hvad spiller man på? hvilke effekter/stage piano/ synth/ bruger man? kan det være med til at forme en personlig lyd?
Mit virke som musiker/selvstændig igennem mange år:
- Samtale/Spørgmål/ svar til hvordan former man en karriere?

Komposition:
Hvordan skriver man et nummer/ en sang?- og får det sat i system, så det ikke kun er halve Omkvæd og b-stykker der ligge i skuffen...
Endelig håber jeg på at høre folk spille/ selv spille med/ , hvem ved- Måske komponere noget med de fremmødte?

Workshoppen ledes af Kristian Fogh, som har et langt og imponerende CV:

1992:
- Bliver en del af Aarhus bandet King Kane. Et vildt og inspirerende funk band! Der spilles egne numre, som hovedsageligt bliver komponeret af bandets guitarist, Morten Lambertsen. Det er "lige ved og næsten" med bandet. Der er interesse fra flere pladeselskaber, men en ældre forlagskontrakt gør, at man ikke kan komme videre.
Bandet ender med at gå i opløsning i 1997.

1999:
- Starter i Henning Stærk Band. 24 år gammel og klar til det vilde turnéliv - Kristian udvikler sig meget som musiker i Hennings band. Begynder bl.a at synge mere og mere kor. Der bliver spillet mange koncerter, og den gadeuddannelse som Kristian får i Henning Stærk Band, har haft stor indflydelse på, hvor han som musiker, er i dag. Medvirker på Hithouse(2000) som sælger guld og Old time Rocker ( 2009). Efter mange gode år med rejser, indspilninger og koncerter forlader Kristian bandet i 2010.

2000:
- Jette Torp mangler en pianist - og sideløbende med koncerterne med Henning Stærk træder Kristian ind i Jette's band. Jette Torp er i en periode af sit liv, hvor folk-musik inspirerer meget, og ved lidt fælles hjælp bliver interessen for harmonikaspillet vakt. Der spilles meget, og ikke mindst sunget meget! Kristian bliver en bedre korsanger i Jettes band, bl.a fordi Jan Kaspersen guider. Med Jans store overblik og gode ører bliver Kristian simpelthen en bedre sanger i sine år med Jettes band.
Medvirker på New Tracks (2001) som sælger guld, Snowflakes in fire (2002),Past the point of rescue ( 2003), MikrofonSangerinde (2007) og Der er ingenting i verden så stille som sne (2009).
Efter 9 dejlige år med Jette Torp Band, er det tid til at søge nye græsgange.

2004:
- Indtræder i bandet Festmaskinen. Et danseband der spiller til firmafester, men et ambitiøst et af slagsen! Bandet udvikler sig i 00'erne til at blive et af de førende i sin kategori, og bandet udvider med at bakke solister op til forskellige firmaarrangementer. Der er ikke mange danske pop/rock stjerner, som ikke har været omkring Festmaskinen. Fra Birthe Kjær til Nick&Jay. Fra Lars H.U.G til Daimi. Koncerter, indspilninger, TV-shows - og endnu flere koncerter!
Da originalmusikken trækker mere og mere, forlader Kristian bandet i 2013.

2008:
- Deltager i opsætningen af Teater Koncert Beach Boys, som foregår på Aarhus Teater. Forestillingen storsælger og bliver overdænget med anmelderroser. Over 20.000 mennesker køber billet, og forestillingen bliver en af Aarhus teaters største succeser nogensinde. Nikolaj Cederholm instruerer og Brdr. Hellemann står henholdsvis for musik- og korarrangementer. Da Jens Hellemann går på barsel midt i forestillingsperioden, fungerer Kristian som konstitueret Kapelmester for bandet i den sidste halvdel af forestillingerne.

2011:
- Indtræder i Lars Lilholt Band. Det store danske folk-rock-band mangler en pianist/keyboardmand - og Kristian bliver manden, der får jobbet. Bandet er meget mere showorienteret, end hvad der ellers er blevet spillet med af bands op gennem årene - og fra at være den " hemmelige" pianist der sidder i anden række, trædes der nu helt frem på scenen, for at udfylde det scenerum som Lilholt band forlanger, at man tager! Drømmen om at beskæftige sig mere med originalt materiale, er nu en realitet. Bla. arrangerer bandet sammen med Lars, gamle sange som skal på turne - samt nye sange, der skal indspilles. Medvirker på Stilheden bag støjen ( 2011) og Amulet (2015) som begge sælger guld - og Drømmefanger (2018).
Kristian er komponist af musikken til Jordens Salt, som er at finde på Drømmefanger.

2011:
- Indtræder i Mike Andersen Band. I efteråret 2011 spilles den første koncert med Mike Andersenband.E tpumpendesoul/bluesband,hvorMikeskrivermaterialetogbandetbyder ind med arrangementer af sangene. Mike og bandet høster meget anerkendelse i udlandet, hvor der også bliver turneret flittigt. Rejserne går til Norge, Tyskland, Schweiz, Rumænien, og selvfølgelig rundt omkring i Danmark. Medvirker på indspilningerne Mike Andersen (2012), Home (2014), Mike Andersen Live (2015) og Devil is back (2017).

2017:
- Komponerer og indspiller soloalbummet Long Story Short. En Instrumental Jazzudgivelse, som har været undervejs over en længere periode. Eksempelvis er nummeret Memba is Memba skrevet i Mozambique i 2005. Albummet bliver indspillet i Hall Of Drums d. 9. - 10. oktober. Der bliver ligeledes turneret flittigt med Mike Andersen Band og Lars Lilholt Band i 2017.

2018:
- Grundet travlhed med de mange turnéer og indspilninger bliver udgivelsen af albummetLong Story Short udskudt. Albummet udgives 22. september med efterfølgende stort releaseparty i Århus 9. oktober.
Og dette år står i den grad i spillemandens tegn! Koncerter med Mike Andersen Band, en trio-turné med Anne Dorte Michelsen - og 60 koncerter med Lars Lilholt Band.Gå til tilmeldingsiden